cpnha logo

Cabeza Prieta Natural History Association
Sonoran Desert Birds

 

 

Brown-headed cowbird (female) - (Molothrus ater)

Size: 7.5 inches
Overall Color: grayish brown
Occurrence: widespread
Diet: seeds, insects
Nest: nest parasite
Field Identification: very faint streaks on breast and belly
Season: year-round

Brown-headed cowbird (female)
Kingdom: Animalia (Animals)
Phylum: Chordata (hollow nerve cord)
Subphylum: Vertebrata (backbone)
Class: Aves (Birds)
Order: Passeriformes
Family: Icteridae (icterids)
Genus: Molothrus
species: ater

Return to Bird List

 

 

 

 

Copyright Creative Commons

HTML & Programing by
Thomas R. Powell

 

Natural History of the Sonoran Desert and Refuge

Geology

Climate

Plants

Animals