cpnha logo

Cabeza Prieta Natural History Association
Sonoran Desert Birds

 

 

Least sandpiper - (Calidris minutilla)

 Least sandpiper

Size: 6 inches
Overall Color: gray
Occurrence: near water
Diet: insects, water arthropods
Nest: shallow depression
Field Identification: short yellowish or greenish legs, brown breast, short thin pointed bill
Season: winter

Least sandpiper
Kingdom: Animalia (Animals)
Phylum: Chordata (hollow nerve cord)
Subphylum: Vertebrata (backbone)
Class: Aves (Birds)
Order: Charadriiformes
Family: Scolopacidae (sandpipers: peeps)
Genus: Calidris
species: minutilla

Return to Bird List

Photo Credits:
Photo #1

 

 

 

 

Copyright Creative Commons

HTML & Programing by
Thomas R. Powell

 

Natural History of the Sonoran Desert and Refuge

Geology

Climate

Plants

Animals