cpnha logo

Cabeza Prieta Natural History Association
Sonoran Desert Birds

 

 

Northern flicker (red-shafted) (male) - (Colaptes auratus)

 Northern flicker (red-shafted) (male)

Size: 12.5 inches
Overall Color: brown
Occurrence: town
Diet: ants, insects, fruits, berries, seeds
Nest: cavity
Field Identification: black bib, red line off base of bill, reddish underwings and undertail, white rump in flight
Season: year-round

Northern flicker (red-shafted) (male)
Kingdom: Animalia (Animals)
Phylum: Chordata (hollow nerve cord)
Subphylum: Vertebrata (backbone)
Class: Aves (Birds)
Order: Piciformes
Family: Picidae (woodpeckers)
Genus: Colaptes
species: auratus

Return to Bird List

Photo Credits:
Photo #1

 

 

 

 

Copyright Creative Commons

HTML & Programing by
Thomas R. Powell

 

Natural History of the Sonoran Desert and Refuge

Geology

Climate

Plants

Animals