cpnha logo

Cabeza Prieta Natural History Association
Sonoran Desert Birds

 

 

Rock wren - (Salpinctes obsoletus)

 Rock wren

Size: 6 inches
Overall Color: gray/brown
Occurrence: rocky slopes
Diet: insects, spiders
Nest: crevices, cavities
Field Identification: bobs up and down, tail bars
Season: year-round

Rock wren
Kingdom: Animalia (Animals)
Phylum: Chordata (hollow nerve cord)
Subphylum: Vertebrata (backbone)
Class: Aves (Birds)
Order: Passeriformes
Family: Troglodytidae (wrens)
Genus: Salpinctes
species: obsoletus

Return to Bird List

Photo Credits:
Photo #1

 

 

 

 

Copyright Creative Commons

HTML & Programing by
Thomas R. Powell

 

Natural History of the Sonoran Desert and Refuge

Geology

Climate

Plants

Animals