cpnha logo

Cabeza Prieta Natural History Association
Sonoran Desert Birds

 

 

Costas hummingbird (male) - (Calypte costae)

 Costas hummingbird (male)

 Costas hummingbird (male)

 Costas hummingbird (male)

Size: 3.5 inches
Overall Color: green/white
Occurrence: widespread
Diet: nectar, insects
Nest: small cup
Field Identification: green back, white belly, purple throat crown and gorget
Season: year-round

Costas hummingbird (male)
Kingdom: Animalia (Animals)
Phylum: Chordata (hollow nerve cord)
Subphylum: Vertebrata (backbone)
Class: Aves (Birds)
Order: Apodiformes
Family: Trochilidae (hummingbirds)
Genus: Calypte
species: costae

Return to Bird List

Photo Credits:
Photo #1
Photo #2
Photo #3

 

 

 

 

Copyright Creative Commons

HTML & Programing by
Thomas R. Powell

 

Natural History of the Sonoran Desert and Refuge

Geology

Climate

Plants

Animals