cpnha logo

Cabeza Prieta Natural History Association
Sonoran Desert Birds

 

 

Cactus wren - (Campylorhynchus brunneicapillus)

 Cactus wren

 Cactus wren

 Cactus wren

Cactus wren call (1.6MB mp3)
Arizona Field Ornithologists, © Pierre Deviche

Size: 8.5 inches
Overall Color: brown
Occurrence: widespread
Diet: insects, spiders, lizards, seeds
Nest: spherical with side entrance
Field Identification: barred tail, white eyebrow, decurved bill, spotted breast
Season: year-round

Cactus wren
Kingdom: Animalia (Animals)
Phylum: Chordata (hollow nerve cord)
Subphylum: Vertebrata (backbone)
Class: Aves (Birds)
Order: Passeriformes
Family: Troglodytidae (wrens)
Genus: Campylorhynchus
species: brunneicapillus

Return to Bird List

Photo Credits:
Photo #1
Photo #2
Photo #3

 

 

 

 

Copyright Creative Commons

HTML & Programing by
Thomas R. Powell

 

Natural History of the Sonoran Desert and Refuge

Geology

Climate

Plants

Animals