cpnha logo

Cabeza Prieta Natural History Association
Sonoran Desert Birds

 

 

Lesser nighthawk - (Chordeiles acutipennis)

Size: 9 inches
Overall Color: gray
Occurrence: widespread
Diet: insects
Nest: scrape on ground
Field Identification: white band across throat, white bands under wings close to wing tips (prominent in flight), active at dusk and dawn
Season: summer

Lesser nighthawk
Kingdom: Animalia (Animals)
Phylum: Chordata (hollow nerve cord)
Subphylum: Vertebrata (backbone)
Class: Aves (Birds)
Order: Caprimulgiformes
Family: Caprimulgidae (goatsuckers)
Genus: Chordeiles
species: acutipennis

Return to Bird List

 

 

 

 

Copyright Creative Commons

HTML & Programing by
Thomas R. Powell

 

Natural History of the Sonoran Desert and Refuge

Geology

Climate

Plants

Animals