cpnha logo

Cabeza Prieta Natural History Association
Sonoran Desert Birds

 

 

Whip-poor-will - (Caprimulgus vociferus)

Size: 9.75 inches
Overall Color: brown
Occurrence: widespread
Diet: insects
Nest: scrape on ground
Field Identification: nocturnal, catch insects in flight, perch on ground, large head
Season: summer

Whip-poor-will
Kingdom: Animalia (Animals)
Phylum: Chordata (hollow nerve cord)
Subphylum: Vertebrata (backbone)
Class: Aves (Birds)
Order: Caprimulgiformes
Family: Caprimulgidae (goatsuckers)
Genus: Caprimulgus
species: vociferus

Return to Bird List

 

 

 

 

Copyright Creative Commons

HTML & Programing by
Thomas R. Powell

 

Natural History of the Sonoran Desert and Refuge

Geology

Climate

Plants

Animals