cpnha logo

Cabeza Prieta Natural History Association
Sonoran Desert Birds

 

 

Hermit thrush - (Catharus guttatus)

Size: 7 inches
Overall Color: brown
Occurrence: widespread
Diet: insects, spiders, worms, fruits, berries
Nest: on ground
Field Identification: white eye ring, spotting on breast, reddish brown tail, flicks wings and tail vertically
Season: winter

Hermit thrush
Kingdom: Animalia (Animals)
Phylum: Chordata (hollow nerve cord)
Subphylum: Vertebrata (backbone)
Class: Aves (Birds)
Order: Passeriformes
Family: Turdidae (thrushes)
Genus: Catharus
species: guttatus

Return to Bird List

 

 

 

 

Copyright Creative Commons

HTML & Programing by
Thomas R. Powell

 

Natural History of the Sonoran Desert and Refuge

Geology

Climate

Plants

Animals